Az évadban nyolc bemutatót terveznek. Witold Gombrowicz Operett, Luigi Pirandello Hat szereplő szerzőt keres és Eugène Ionesco Haláli nagy játék című drámái a nagyszínpadra kerülnek, a rendezők Szilvay Máté, Anca Bradu és Alexandru Dabija lesznek. A stúdióban a Kondi Kató Zsolt rendezésében egy egyéni előadás lesz, a Petőfi-szelfi az Udvarhely Bábműhely és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábtagozatának közös produkciója Bartal Kiss Rita színrevitelében, az Afterparty Andrew Hefler rendezésében egy improvizációs előadás. A Nyolckor a bárkán nagyszínpadi gyerekelőadás, amelyet Márkó Eszter készít, az Ábel. Rengeteg. pedig Tóth Tünde rendezésében egy Ábel a rengetegben-adaptáció a Tamási-emlékév kapcsán. A Petőfi-emlékévhez kötődően, 2023. március 15-én tervezik bemutatni a forradalom.ma 3.0 című produkciót Tóth Árpád rendezésében. A korábbi években bemutatott produkciók közül további tizenhármat műsoron tartanak.

Nagy Pál igazgató kiemelte, hogy az évad egyik legfontosabb feladata a színház által kezdeményezett bukaresti magyar színházi fesztivál, a BukFeszt megszervezése volt.

A társulattól távozik Dálnoky Réka művészeti vezető, Bekő Fóri Zenkő és Sepsi Melinda színművész. A közönségszavazatok alapján a 2021/22-es évad legnépszerűbb színésze László Kata lett, a belső szavazás eredményeként a társulat tagjai Barabás Árpádot választották az évad színészének és Máthé-Miklós Mónika ügyelőt az évad háttérmunkásának.

A nyáron elkezdődik a dráMA kortárs színházi találkozó 13. kiadásának a szervezése, amelyet szeptember 19. és 25. között, Új formák kellenek mottóval rendeznek meg, valamint a felkészülés a színház megalapításának következő évben esedékes 25 éves évfordulójára. Ősszel a nézők több komoly változást érzékelhetnek, ugyanis az épületben dolgozó másik két intézménnyel közösen tervezik a nagyteremben a régi nézőtéri székek, a szőnyeg és a nagyfüggöny cseréjét.

Nyitókép: László Kata, Barabás Árpád, Máthé-Miklós Mónika. Fotó: Tomcsa Sándor Színház