fbpx

Évadzárót tartott a Ciróka Bábszínház

Szombaton, a Múzeumok éjszakáján tartotta meg évadzáró társulati ülését a fennállásának 35. évét ünneplő kecskeméti Ciróka Bábszínház.

A 27 tagú társulat összesen kilenc bemutatót tartott. A 433 előadás mellett kiemelt szerepe volt az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó Mikuláskuckó interaktív előadás-sorozatnak és azoknak a közösségformáló eseményeknek, amelyek a családokat, illetve a kulturális ellátottság szempontjából szegregált kistelepüléseket célozta meg.  A Lázár Ervin-program részeként idén 2170 első osztályoshoz jutott el Vitéz László a Ciróka tolmácsolásában. A színház Címzett: Anyegin osztálytermi előadása során helyi és vidéki középiskolás diákok vitathatták meg nézeteiket a barátság, szerelem témakörében. Az ugyancsak középiskolásoknak készült, háromszemélyes Hamlet a X. Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjában volt látható.

Az évad zárásaként került sor a kétévente megrendezendő Magyarországi Bábszínházak Találkozójára, amely tizenötödik alkalommal várta a szakma képviselőit. A társulat itt mutatta be frissen készült, első, a felnőtteknek szóló előadását, a Barguzin – lehullt csillag fénye címűt, amely a nagyközönség számára ősztől lesz látható. A több mint négyszáz résztvevőt számláló, harmincéves, országos méretű rendezvény és az azt követő Múzeumok éjszakája méltó lezárása volt a Ciróka rendkívüli évadjának.

Kiszely Ágnes

Kiszely Ágnes igazgató elmondta, hogy az idei évad nézőszáma minden várakozást felülmúlt, a színház előadásait több mint 35 ezer fő látogatta.

„Bízunk benne, hogy a következő évadban ez a szám tovább növekszik. Erre minden esélyünk megvan, hiszen az öt új bemutató mellett számos hazai és külföldi vendégelőadás kap helyet kínálatunkban. Új évaddal indul a Pestiek a Budai utczában sorozatunk, az évad végén pedig megszületik második felnőttelőadásunk is” – mondta az igazgató.

A társulathoz ősszel két pályakezdő, Horgas Ráhel és Szekeres Máté, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábszínész hallgatói csatlakoznak.

Képek forrása: Ciróka Bábszínház

A rovat további cikkei