A Budapest Jazz Club április, május és június hónapjaiban a szokásosnál is több programmal várja vendégeit.

A programok közül nemzetközi ismertsége tekintetében is kiemelkedik a több ezres fesztivál- és koncerttermeket megtöltő világsztár, Kurt Elling május 3-i dupla koncertje.

A kétszeres Grammy-díjas énekes legújabb projektje egyedi: könnyed, szerethető harmóniák, a hiphop és a funk lüktetése között egyensúlyozó bólogatós ritmusok és persze a már az Ellingtől jól ismert, utánozhatatlan elegancia teszik könnyen szerethetővé a SuperBlue-t. A legkeresettebb férfi jazzénekesek között jegyzett Elling ezt az exkluzív fellépést azért vállalta, mert a lemez hangzása egy klubkoncert alkalmával tud igazán kiteljesedni.

A BJC sorozatának fontos tavaszi állomása a Jure Pukl vezette nemzetközi formáció május 18-i koncertje. A szlovéniai születésű szaxofonos országának legnagyobb hírű jazz-zenésze, aki erre az estére az amerikai világklasszis bőgős, Joe Sanders mellett a kortárs jazz meghatározó egyéniségét, Ralph Alessi trombitást és a magyar, ám a tengerentúlon is ismert nevekkel turnézó Németh Ferenc dobost hívta meg Anorok nevű projektjének hazai bemutatójára.

Két nappal később, május 20-án egy újabb nemzetközileg körberajongott zenész, a csodagyerekként aposztrofált Áron Hodek basszusgitáros lép fel, elképesztő sikereire hat éves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper és még sokan mások. A trió dobosa a számtalan hazai zenésszel is közreműködő, de tengerentúlon szintén jegyzett fenomén, Áron bátyja, Dávid, aki még óvodásként kezdett dobolni. 2008-ban, tizenegy évesen alapította első saját zenekarát, amellyel a magyar és a szlovák, majd a nyugat-európai jazzklubok, fesztiválok ünnepelt vendége lett. 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el.

A fentieken túl hétfőtől szombatig, nem ritkán még vasárnap is jazzkoncertek, gyerekprogramok és színházi események, a koncertek után pedig ingyenes jam session várja a színvonalas élőzene és tartalmas kikapcsolódás rajongóit a Budapest Jazz Clubban.

Nyitókép: Kurt Elling. Forrás: Budapest Jazz Club