Két éve várat magára, hogy a szerte a világból érkező vendégek tízezrei együtt, élőben ünnepeljék az Ez az a nap! 20. évfordulóját. Most elérkezett az alkalom: július 23-án a Puskás Arénába várják a kortárs keresztény könnyűzene legnagyobb világsztárjait és a műfaj hazai képviselőit.

„Az Ez az a nap! rendezvénysorozatot 2000-ben azzal a céllal hívtuk életre, hogy évről évre legyen alkalom, ahol egy nagyszabású, felekezetközi rendezvény keretében lehetnek együtt keresztények és Istent keresők” – mondta László Viktor, a mozgalom alapítója.

A 2000-es években különböző szabadtéri helyeken rendezett esemény egyre több érdeklődőt vonzott, majd 2010-ben költözött a Budapest Sportarénába.

„2020-ban már az akkor átadott Puskás Arénába terveztük a 20. jubileumot, a járvány azonban közbeszólt” – emlékezett az alapító. Így csupán egy online ünnepségre került sor, amelyre azonban hatalmas volt az érdeklődés. A programba több százezren kapcsolódtak be elsősorban hazánkból és a Kárpát-medencéből, de sokan követték az élő közvetítést a világ távolabbi pontjairól is.

Most végre élőben tér vissza a kortárs keresztény zene legnagyobb ünnepe, melynek kiemelt vendége lesz a Bethel Music és Michael W. Smith az Egyesült Államokból, valamint a Planetshakers Ausztráliából. Színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson. 

A külföldi előadók mellett a hazai keresztény könnyűzene színe-java is tiszteletét teszi a nemzet új stadionjában.

Ott lesz Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Caramel, Oláh Gergő, Mező Misi, Gável András és Gellért, a Dics-Suli Band, a PZM, a Keresztkérdés, Hanna, Dobner Illés, a Golgota Dicsőítés, a Crux, az Új Forrás, a Hidden Kingdom és a Hermons. 

Az egyedülálló hang-, látvány- és fénytechnikával megvalósuló koncertek mellett számos üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik majd el.

Az Ez az a nap! 2022 hivatalos dalát Molnár Ferenc Caramel szerezte, és a stadionban fellépő énekesekkel együtt adja elő.

Az elmúlt években megvásárolt jegyek ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanazokra a helyekre érvényesek július 23-án. Minden további információ megtalálható a www.ezazanap.hu honlapon.

Nyitókép: 2019-ben még a Budapest Sportarénában tartották a rendezvényt. Fotó: Nehézy László