A KVT műsorán marad a díjnyertes Médeia, a Kedves én!, a nagysikerű Lenni vagy nem!, a Terike & Irén, a Pofon, a Kiállok érted és a szintén díjnyertes Függésben. A társulat Miért lett R. úr ámokfutó? című előadása, ami Fengler és Fassbinder forgatókönyvén alapul pedig egy különleges vándorprojekt keretében több budapesti színházban lesz látható.

A KVTársulatra jellemző női látásmód, kortárs szövegek, aktuális társadalmi témák feldolgozása jelen lesz a 2021/22 évadukban is. Első bemutatójuk, a Kiállok magamért a Láthatáron Csoporttal koprodukcióban valósul meg Czukor Balázs rendezésében. A premier október 15-én lesz a KuglerArt Szalonban. Az előadás gyermekotthonban nevelkedett felnőttekkel készült mélyinterjúk alapján jött létre, akiknek az élete pozitív példát mutat, és inspirációt jelenthet az otthonos fiataloknak. Az előadást a Kiállok érted projekthez hasonlóan gyermekotthonokban fogják játszani országszerte, de emellett Budapesten is látható lesz.

Az új bemutató mellett prevenciós és társadalomérzékenyítő ifjúsági programjukat is folytatják ősszel. A szakmai program innovációja, egy külön rendőröknek készült érzékenyítő projekt, ami októberben valósul meg Budapesten. 

A díjnyertes Függésben és az eredeti II. világháborús kamasznaplókon alapuló Kedves én! című ifjúsági előadás a Felvidéken vendégszerepel az ősz folyamán.

Az évad második felében két bemutatóval is jelentkezik a KVT.

2022 februárjában egy Pulitzer-díjas nagyszerű fiatal amerikai írónőt ismertetnek meg a magyar közönséggel. Annie Baker Tükörképjáték című színdarabját Magyarországon elsőként mutatják be, Dohy Balázs rendezésében, a dramaturg Komán Attila, mindketten végzős SZFE-hallgatók.

A Tükörképjáték a szerző egyik korai darabja, ami egy drámacsoport belső dinamikájának alakulását követi végig. Baker rendkívül érzékeny módon ábrázolja a szorongó karakterek ki nem mondott tragédiáit, miközben olyan kérdéseket feszeget, mint hogy alkalmas-e a színház traumafeldolgozásra, az élet jobbá tételére vagy egyáltalán bármire. Mi a színház szerepe ma?

2022 májusában a k2 társulattal koprodukcióban egy izgalmas együttműködés ősbemutatója lesz a TrafóKlubban, amit Fábián Péter rendez. Nők ünnepe munkacímű előadás fókuszában a nők politikai szerepvállalásának kérdésköre áll. A projekt három arisztophanészi remekmű, a Lysistraté, a Nőuralom és a Nők ünnepe című komédiák alaphelyzetét alapul véve keresi a választ arra a kérdésre, vajon milyen hatással volna közéletünkre, ha egy nap a nők átvennék a hatalmat.

A társulat 2021/22-es évadában a bemutatók és a repertoár előadások mellett is kiemelt szerep jut az akadálymentesítésnek, és online platformon is elérhetők lesznek bizonyos előadásaik.

További infók itt.

Forrás és fotó: KVTársulat