A múzeumok nemzetközi világnapja alkalmából a Volkswagen Magyarország ezer egyetemistának biztosít lehetőséget arra, hogy ingyen tekintse meg a Szépművészeti Múzeumban a Csontváry 170 kiállítást.

A programban részt vevő egyetemek aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákjai május 18. és 31. között regisztrálhatnak, ezt követően június 1-től július 2-ig van lehetőségük egyszeri ingyenes belépésre a Csontváry 170 kiállításra a vállalat által biztosított jegyekkel.

A felsőoktatási intézmények között az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola, az Eötvös József Főiskola, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem szerepel.

A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum Csontváry Kosztka Tivadar festőművész születésének 170. évfordulóját ünnepli a mintegy 40 művet felvonultató Csontváry 170 kiállítással.

Papp Zoltán, a Volkswagen magyarországi márkaigazgatója szerint a Szépművészeti Múzeummal közreműködésben azért jött létre a kezdeményezés, hogy minél több fiatalt csábítsanak be a múzeumba. Egyrészt meg akarják mutatni a hallgatóknak, milyen gazdag a magyar képzőművészeti örökség, másrészt élményt szeretnének nekik szerezni.

Nyitókép: A Szépművészeti Múzeum épülete 2023 májusában. Fotó: Jászai Csaba / MTVA