Ezer nehéz anyagi körülmények között élő gyerek nézheti meg A diótörő mesebalettet az Operában december 18-án az MKB karácsonyi gyermekgálán.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén is megszervezi az MKB karácsonyi gyermekgálát, amelynek programja ezúttal is Csajkovszkij A diótörője lesz.

A bank 23 éve szervezi meg partnereivel együttműködve jótékonysági programját, amelyen eddig mintegy 27 ezer gyereknek tette lehetővé, hogy megnézhesse a klasszikus karácsonyi darabot.

A programnak idén ismét a Magyar Állami Operaház ad otthont, ahol az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat vendégül látja a vidéki városokból, falvakból, a fővárosból, valamint Erdélyből és a Felvidékről érkező gyerekeket. Az előadást uzsonna és ajándékozás követi.

Az E. T. A. Hoffmann karácsonyi meséjéből született balettet 2015-ben mutatta be a Magyar Nemzeti Balett Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató új koreográfiájával. A főbb szerepeket Felméry Lili, Taran Dumitru, Melnyk Vladyslav és Radziush Mikalai táncolja.

Fotó: Operaház