fbpx

Ezer pályamű érkezett a Mesterecset Pályázatra

Mintegy 1000 pályamű érkezett a Magyar Államkincstár 6. Mesterecset Pályázatára. A szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve 22 művet díjazott.

A jövő fizetési eszközei és a Babakötvény témákban pályázhattak a fiatal alkotók a Magyar Államkincstár hatodik alkalommal megrendezett Mesterecset Pályázatán. Idén újdonság volt, hogy a pályázók a korábbi évekhez képest még több művészeti stílusban fejezhették ki gondolataikat, valósíthatták meg ötleteiket.

A gyermekek és fiatalok az Én így fizetek 20 év múlva és az Én így képzelem el a Babakötvényt című témakörök közül választhattak szabadon, korosztálytól függetlenül.

 A 6. Mesterecset Pályázat a korábbiakhoz hasonlóan az 5-18 éves korosztályt célozta meg. A Magyar Államkincstár négy kategóriában díjazta a benyújtott pályaműveket. Három korcsoportban kézzel készített, valamint életkortól függetlenül digitális művek kategóriában. Hagyományos kategóriában a rajzok, festmények, makettek, kollázsok, kézzel készített képregények versenyeztek idén, míg a digitális kategóriában digitális rajzzal készült alkotásokat, fotókat, számítógéppel készített képregényeket küldtek be a pályázók.

 A négy kategóriában kihirdetett első, második és harmadik helyezett mellett különdíjakat adott át a pályázatok értékelésében részt vett Pénzügyminisztérium, Államadósság Kezelő Központ Zrt., valamint a Pénziránytű Alapítvány. A zsűrizésben részt vett továbbá Kirják Miklós festőművész, rajztanár.

A díjazott művek a pályázat hivatalos Facebook profilján tekinthetők meg.

A rovat további cikkei