Farkas Árpád író, költő és műfordító életműve előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a magyar kultúra napja alkalmából a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi alkotó verseiből és prózai műveiből álló, Meg kellene bolondulni című előadást mutatja be.

Farkas Árpád költészetét több irodalomtörténeti forrás is a székely ember természetéhez hasonlítja, amely szikár, szűkszavú, de határozott vonalvezetés jellemzi. Viszonylag keveset írt, mégis az egyik legmeghatározóbb erdélyi írónak tartják, aki mindig következetesen vállalta a nemzetiségi költő szerepét.

Az előadásában a költő irodalmi és publicisztikai munkásságának valamennyi jellegzetes motívuma megjelenik a szülőföldről és a gyermekkorról szóló vallomásoktól a szerelem és a költői-emberi áldozatvállalás mámoráig, a táj és a lélek finoman összefonódó csendéleteitől az éles társadalomrajzig, a művészettel és színházzal kapcsolatos eszmefuttatásoktól az elmúlásról és a lét nagy kérdéseiről szóló elmélkedésekig.

A színészek által kiválasztott műveket Kolcsár József szerkesztette előadássá. A produkció elkészítésében, bemutatásában a társulat színészei mellett Bogdán Zsolt kolozsvári előadóművész is szerepet vállalt. A produkció online bemutatója pénteken este hét órától ingyenesen megtekinthető a színház Facebook-oldalán.

Kép forrása: YouTube/MMA