Két helyszínen, a Vojtina bábszínházban és a cívis város főterén maszkos alakoskodással, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, végül Konc király és Cibere vajda, a bőség és a böjt urának küzdelmével várják az érdeklődőket.

A programsorozat a Vojtina bábszínházban kezdődik, ahol Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak címmel alakoskodók viccelődéseivel szórakoztatják a nevetni vágyókat.

A 20. maskarádén városhírű komédiások, mások mellett a Szeredás együttes, a Kuckó művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa táncegyüttesek táncosai és a Vojtina társulat csepűrágói csapnak csinnadrattát.

A mulatságok február 25-én a város főterén, a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren folytatódnak: ott lesz a Garagulya gólyalábas kompánia, a Bürkös zenekar muzsikája mellett pedig az éhüket is csillapíthatják a látogatók az idei mangalicafesztivál szakácsainak étkeiből.

Lesz táncház a főtéren, ahol a kéthetes farsangi forgatag zárásaként február 27-én rendhagyó, interaktív családi nappal vesznek búcsút a hideg, fagyos téltől, és köszöntik a tavaszt: maszkos, jelmezes alakok téltemető játékokkal űzik majd a telet.

Nyitókép: Vojtina