fbpx

Farsangi mulatság a Várkertben

A programok kapcsán rendezett sajtótájékoztatót dr. Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg. ?A Várkert Bazár azokkal a programokkal, melyeket kínál a hétvégén, a végső lökést szeretné megadni a télnek. Ismét helye lesz a társadalmi felelősségvállalásnak, ezért szombaton lehetőség lesz adakozni, az adományokat pedig jótékony célra fogjuk használni? ? fejtette ki a kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár.

DSC_1626_Copy

A jótékonysági program, amelyről dr. Puskás Imre beszélt, Borbás Marcsi közreműködésével valósul meg. A rendezvényen megsütött farsangi fánkok árusítása becsületkasszával működik majd, az ebből befolyt bevételt a Vakok Batthyány László Gyermekotthona javára ajánlják fel, ezzel is segítve a szeretetotthon mindennapi működését.

Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy a rendezvények szervezését az adventi programsorozat sikerét látva indították el. ?Az adventi időszak sikere ösztönzött bennünket arra, hogy a farsangi időszakában hasonló programsorozatot tervezzünk? ? hangsúlyozta Gyutai Csaba.

DSC_1661_Copy

Az eseményen felszólalt a Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, Pál István ?Szalonna? is, aki koncerttel készül a február 6-ai rendezvényre. ?Ezek a programok fontosak ahhoz, hogy megértsük, milyen szerepe van az életünkben az ünnepeknek? ? mondta Pál István ?Szalonna?.

DSC_1687_Copy

A népzenészen kívül találkozhatunk még a Versi Versa zenekarának zenés gyermekprogramjával, valamint 17.00 órától Zsikó Zoltán és zenekara ad koncertet, valamint a Fölszállott a Páva gyermekdöntős szereplői is fellépnek, végül a napot utcabál zárja a Madarak Házibuli Zenekarral 19 órától. A programokat egész nap izgalmas tűzzsonglőr- és mutatványos bemutatók kísérik, de lesz farsangi vásár, a legkisebbeket pedig kézműves foglalkozásokkal várják.

A programok ingyenesek.

DSC_1579_Copy

Gyutai Csaba azt is elárulta, hogy a közeljövőben milyen programokkal készül a Várkert Bazár: február közepén a Nemzeti Táncszínház három előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A hónap végén nemzetközi sztár is fellép a Várkert Bazár színpadán: a Virtuózok Viadala című hangversenysorozat keretében az Eurovíziós Dalfesztivál győztesével, Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművésszel méri össze tudását Sándor Zoltán, a 2014-es Virtuózok döntőse. Mindezek mellett természetesen továbbra is látogathatók a Várkert Bazár sikeres kiállításai: a rendkívül népszerű Ifipark, az Új világ született ? Európai testvérháború 1914?1918, a Koszta József-tárlat és a Virtuózok interaktív kiállítás, továbbá a Csernus Tibor-emlékműterem.

Varga Adrienn

Fotó: Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei