Csák János miniszter február 1-jétől Závogyán Magdolnát nevezte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkárának. Hoppál Péter kormánybiztosként folytatja a munkáját.

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015 és 2018 között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot.

A tárca tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-jétől kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait.

Fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés vagy a százéves modern török államiság előtt tisztelgő magyar–török évad.

Ezekben a nehéz időkben is arra törekszik a kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak – áll a közleményben.

Nyitókép: Závogyán Magdolna. Forrás: a Nemzeti Művelődési Intézet Facebook-oldala