Nagy méretű, a Holdat formázó installációt helyezett el Budapesten a Lumiere Hall.

Fotó forrása: Lumiere Hall
Fotó forrása: Lumiere Hall

A Van Gogh és Gustav Klimt műveit bemutató multimédiás kiállításoknak otthont adó új művészeti tér, a Lumiere Hall egy óriási holdat helyezett el az V. kerületi Piarista közben. A hold, amely majdnem akkora, mint az egész átjáró, 3,5 méteres magasságban lebeg a levegőben. A mű közvetlenül a Van Gogh-kiállítás bejáratával szemben található.

Körülbelül két hónapig látható az installáció, és ez idő alatt éjjel-nappal megcsodálhatják a helyiek és a turisták egyaránt. Különösen szépen mutat szürkületben, amikor a nap lenyugszik és a tárgy belső megvilágítása bekapcsol.

A látványosság a Hold teljes felszínének pontos másolata, részletgazdag lenyomata még a Hold túlsó oldalát is tartalmazza. Maga a tárgy nagy mérete ellenére mindössze 25 kilogrammot nyom, és a benne lévő állandó légáramlásnak köszönhetően megtartja kerek alakját.

A hold alatt és a Lumiere Hallban koncerteket tartanak a dark jazz és space jazz stílusában, valamint szimfonikus zenekar, művészeti és kulturális előadások is helyet kapnak majd a helyszíneken.