Ezen az estén a gyeptelepen várakozó négylábúakat nemcsak személyes részvétellel, hanem a távolból is támogathatják, akik szeretnék: választhatnak ugyanis, hogy a helyszínen vesznek részt vagy inkább otthonról követik az online közvetítést.

A fellépők maguk is kötődnek a mancsosokhoz és az állatvédelemhez,

így nem volt számukra kérdés, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez. Saya Noé már többször indított jótékony céllal közvetítést saját Twitch-csatornáján, melyek után a befolyt összeget állatvédő szervezetnek ajánlotta fel. O’Sullivan bár nem gazdi jelen pillanatban, de szintén szívügye, hogy kiálljon egy fontos téma mellett, amikor csak lehetősége van rá. A VAN Filmzenekar tiszteletbeli négylábú tagja, Peti pedig maga is korábbi MFÖEK-mentett kutya.

A koncertre szóló adományjegyek megvásárlásakor az érdeklődők maguk dönthetik el, milyen összegben szeretnék támogatni a gyeptelepi várakozók szabadulását. A személyes részvételre jogosító jegyek korlátozott számban érhetők el, a helyszínre való belépés csak személyi igazolvány és érvényes védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges. Az élő közvetítés exkluzív linkjét e-mailben kapják meg a jegyvásárlók a koncert kezdetéig, így azok sem fognak lemaradni, akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen.

Az adományozók három jegytípus közül választhatnak: a 2500 forintos jegyár egy kisállat heti élelmezését fedi le, 5000 forint egy négylábú bolha és kullancs elleni védekezésének költségeit fedezi, a harmadik kategóriájú, 7500 forintos jegy összege pedig egy csip beültetésére elegendő.

A szervezet önkéntesei immár 7 éve mentenek kutyákat és cicákat, és juttatják el őket a velük kapcsolatban álló ózdi, kisvárdai és miskolci gyeptelepekről az ideiglenes befogadókon át a szerető otthonig. Az alapítvány fontos célja, hogy felelős állattartói közösséget építsenek ki, és mentett állataik olyan gazdikhoz kerüljenek, akik egész hátralevő életükben családtagként kezelik őket.

Az MFÖEK mindenféle és -fajta kutyát és cicát képvisel: legyen szó idős, fekete, bull típusú vagy bármilyen, alapvetően hátrányos helyzetből induló négylábúról, hiszik, hogy mindegyikük tökéletes társsá válhat a megfelelő gazdi mellett.

A december 9-én 19.00-kor kezdődő koncert teljes bevétele a mentést támogatja. A Facebook-esemény itt érhető el, a jegyvásárlás pedig itt.

Kép forrása: MFÖEK