Négyezer négyzetméteren több mint ötszázezer környezetbarát lufiból épült fel Budapesten a LufiLand kiállítás. A BOK Csarnokban többek között a Lánchíd, az Eiffel-torony, a Szfinx, a New York-i Szabadság-szobor és a pisai ferde torony léggel töltött mása is látható. A kiállítást Guido Verhoef világhírű lufiszobrász álmodta meg.

Ez egy nagyon könnyű szfinksz.  Fotó forrása: LufiLand
Ez egy nagyon könnyű szfinksz. Fotó forrása: Lufiland

A kapun belépve először az űrben találják magukat a LufiLand látogatói, majd egy labirintuson keresztül öt kontinens csodáit fedezhetik fel. A legtöbb lufit - 190 ezer darabot - a labirintushoz használták fel, de több ezer léggömbből épült meg az egyiptomi piramis, valamint a maja templom is. Minden lufi környezetbarát anyagból készült.

Guido Verhoef holland lufi designer 15 éves korában kezdett el a különleges alapanyagból szobrokat építeni, mára világszerte ismerik a nevét. Munkáját további 20 mester segítette Budapesten, az itt elkészült szobrokat ilyen formában még soha sehol nem láthatta a közönség, így világpremier született a magyar fővárosban. „Igazi mesebeli világot építettünk fel, szeretnénk, ha életre szóló élménnyel gazdagodnának a látogatók. A gyerek is szabadjára engedhetik kreatív energiáikat a kiállítás erre szánt, ezer négyzetméteres területén” - mondta Guido Verhoef.

A világ 18 országából érkeztek önkéntesek - több tucatnyian Magyarországról -, hogy részesei legyenek az élménynek, és segítsenek a lufiszobrok megalkotásában. A félmilliónál is több léggömböt egyenként fújták fel, hajtogatták, majd helyezték el az alkotásokon. A kiállítás alatt szakemberek gondoskodnak arról, hogy a lufikreációk mindig a legjobb formájukat hozzák.