Vadlazac az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum (IGYIC – PIÜ) tematikus szakmai workshop-sorozata januárban indult.

Céljuk a tanároknak, szülőknek, könyvtárosoknak, valamint a friss kiadványok iránt érdeklődőknek új és hasznos szempontokat adni a kortárs gyerekirodalmi művek befogadásához.

Válogatásukban izgalmas és újszerű, a közvéleményt foglalkoztató témák kerülnek a középpontba. Az IGYIC ezzel a workshop-sorozatával, de további programsorozataival is szeretné orientálni a szakmát és a szülőket a „mit és hogyan” kérdéseiben, hogy létrejöhessenek a nagy találkozások az igényes művek és befogadóik között.

A Vadlazac workshop-sorozat következő állomása a Felnőtt karakterek a kortárs gyerekirodalomban című esemény,mely május 29-én, pénteken 17 órától az online térben lesz követhető, és nyitott minden érdeklődő számára.

A meghívottak rövid előadásait követően a workshop egy közös, interaktív beszélgetéssel folytatódik, ahol gyakorlatias kérdésekre, módszertani fogódzókra is válaszokat kaphatnak a résztvevők.

Vinczellér Katalin, a Veres Pálné Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanára bevezető előadásában az Irodalmi és társadalmi minták/ellenminták címmel ad elő. 

Mészöly Ágnes

A karakterépítés komplexitását két remek kortárs írónk fogja körbejárni: Mészöly ÁgnesA jó, a rossz és a csúf – Tanárkarakterek a kortárs ifjúsági irodalomban, illetve Mán-Várhegyi RékaMilyen legyen az a felnőtt? – Dilemmák az író szempontjából című előadásai hangzanak el.

Itt lehet csatlakozni a webináriumra.

Nyitókép: Mán-Várhegyi Réka, fotó: Valuska Gábor