fbpx

Fennállásának 70. évét ünnepli a Körös Néptáncegyüttes augusztus 20-án Gyulán

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen pénteken a békéscsabai Napsugár Bábszínház, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, valamint a Csiga Duó Gyermekzenekar szolgáltatja a látnivalókat. Produkcióikat a Bábika Népi Játszóház egészíti ki a teljes hosszú hétvégén. A programok korlátozások nélkül, ingyen látogathatók.

Augusztus 20-án este a várkertben – eső esetén a művelődési házban – önkormányzati kitüntetéseket adnak át, majd a 70 éves Körös Táncegyüttes jubileumi műsorát láthatják az érdeklődők.

Az együttes tavaly ünnepelte alapításának kerek évfordulóját, a novemberre tervezett gálát azonban a pandémiás helyzet miatt kellett lemondani.

A második világháborút követő években Gyulán rendezték meg az ország első néptáncfesztiválját. 1950-ben alakult meg a nagy elődként említhető Béke Néptáncegyüttes, amely fénykorában 120 tagot számlált. A kerek évfordulót a hagyományosan ilyenkor tartott Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválján szerették volna megünnepelni, ám a járványhelyzet miatt idén nem lehetett megszervezni a többnapos nagyrendezvényt.

Szombaton az Alföld Quartet, a Papa Jazz Seven és a Hanta Banda Gyermekzenekar ad koncertet, a Gyulai Művészklub pedig irodalmi estet. Vasárnap a PowerBeat Ütőegyüttes és az Ismerős Arcok koncertezik.

A részletes program a www.gyulakult.hu oldalon tekinthetők meg.

Fotók forrása: www.gyulatelevizio.hu

A rovat további cikkei