A magyar kezdeményezésre megvalósuló, Enlightenment elnevezésű vetítéssorozat, amelynek során művészek reagálnak a háborúra, Budapesten kívül mintegy 25 világvárosban lesz látható, demonstrálva a béke és a szolidaritás erejét.

A vetítéssorozatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig folyamatosan bővül. Az elkészült alkotásokat egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában. A sorozat különlegessége, hogy az elkészült alkotást minden helyszínen egy-egy középületre vetítik ki. 

A nemzetközi összefogással elkészített film látható lesz többek között Seattle-ben, Melbourne-ben, Budapesten, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Tokióban, Costa Ricán, New Yorkban, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Hirosimában, Nagaszakiban, Tokióban és Mexikóban.

Budapesten szombaton este a Városháza épületének a Kiskörút (Városháza park) felőli homlokzatán látható majd a fényfestés.

Képek forrása: Enlightenment