Október 14-én izgalmas programokat kínál a Magyar Nemzeti Galéria az idei év első élő Múzeum+ estjén: kiállítások, tárlatvezetések, előadás, workshop, élő zene és bor várják a közönséget.

Oláh Krisztián zongorajátéka, Plesznivy Edit előadása, a Nagybányát, Szinyei Merse Pált és Ferenczy nemzetközi kortársait is érintő tárlatvezetések várják a művészetet kedvelőket, az alkotni vágyó látogatók pedig kreatív workshopon is részt vehetnek. A MúzeumCafé beszélgetésen Gréczi Emőke, Boros Judit, Pálinkás Réka és Molnos Péter művészettörténészek beszélgetéséből megtudhatják, hogy miben rejlik Ferenczy Károly máig ható ereje, hogyan szerepelnek az alkotásai a műkereskedelemben, és mi a titka, amiért az egyik legkiemelkedőbb művészként emlegetjük.

Az est alkalmat kínál a galéria időszaki tárlatának megtekintésére és mélyebb megismerésére is. A Gerhard Richter. Valós látszat című kiállítást ezen az estén Fehér Dávid tárlatvezetésével is megtekintheti a közönség. A kiállításhoz készült katalógust Emőd Péter művészeti újságíró, Bódi Kinga, a kiállítás kurátora, illetve a kötet további szerzői mutatják be a közönségnek.

További információk és
a Múzeum+ részletes programja elérhető a Nemzeti Galéria honlapján.