Fiatal képzőművészek fogalmazhatják meg a jövővel kapcsolatos vízióikat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. 2057 − Személyes utópiák címmel kiírt pályázatán, melynek legjobb munkáiból csoportos kiállítás is nyílik a szentendrei MANK Galériában.

„Hogyan képzelik el a fiatal művészek világunkat 2057-ben? Milyen vízióik vannak a jövőnkkel kapcsolatban?” − teszi fel a kérdéseket a nyílt pályázati felhívás, amelyre április 4-ig jelentkezhetnek 35 éven aluli képzőművészek.

2057 − Egy évszám a jövőből. Egy olyan évszám, melynek eléréséhez pontosan annyi időnek kell eltelnie, mint amennyit már a pályázók születésük óta megéltek. Jövőelemzők szerint a Föld kapacitásainak végső kihasználását ezekre az évekre éri el az emberiség, amely azonban a rohamosan fejlődő technológiák segítségével addigra talán megtalálja a valóban fenntartható élet kulcsát.

A MANK tájékoztatása szerint a kiírásra legfeljebb három pályaművet nyújthat be minden olyan képzőművész, aki 35. életévét június 1. után tölti be. Pályázni online lehet a www.alkotomuveszet.hu weboldalon keresztül, szakmai önéletrajzzal, portfólióval és a pályamű vagy a pályaművek leírásával.

Nyitókép: MANK