A Volt egyszer egy beatkorszak blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.

Szimatszatyor, Ricse-kendő, tagsági igazolvány. Egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél – fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei. A Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várnak, amelyek 1500–3000 leütés hosszúságban mutatnak be a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, esetleg az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő relikviát,

legyen az plakát, jelvény, belépőjegy, fotó, lemezborító vagy bármilyen egyéb tárgy.

A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a tárgy későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket.

A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak blogon közlik,

szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított értékes könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője 50 000, 30 000, illetve 20 000 forintos jutalomban részesül. A pályázatokat az orokseg@hangfoglalo.hu címre várják. A legszínvonalasabb írásokat az eredményhirdetést követően közlik is a blogon.

Beküldési határidő: 2021. május 31. A részletes kiírás ide kattintva olvasható.

Nyitókép: Mini zenekar, fotó: Fortepan/Rubinstein Sándor