okosmozi
Részlet a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmből

A jó mozi nem ér véget a filmmel. Az ember kijön a vetítésről és egyfolytában azon gondolkodik, amit látott. A Ruben Brandt, a gyűjtő a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással egészen különleges élményt nyújt. Egy újságírói vélemény szerint a film akár helyettesíthetné az iskolai művésztoktatást. Ez adta az ötletet a most induló www.okosmozi.hu oldal létrehozásához.

 

Az oldal művészeti kódfejtésre hívja a fiatalokat. A filmben Milorad Krstic rendező által újraértelmezett több mint 300 művészeti alkotásról és azok eredetijeiről hét kategóriába osztva ? Festmények, Szobrok, Filmek, Dizájn, Építészet, Zene, Cirkuszművészet ? izgalmas tényeket és ismereteket közöl, melyeknek segítségével nemcsak a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet lehet jobban érteni, de a diákok kíváncsiságát is felkelti a művészet iránt.

 
okosmozi2
Részlet a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmből

Milorad Krstic, az animációs akció-thriller rendezője elmondta, hogy nagy kihívás volt számára úgy elkészíteni a több mint 300 híres festményt, épületet, tárgyat szerepeltető másfél órás filmet, hogy az piacképes is legyen, és élvezhető módon, izgalmasan mutassa be a művészetet még azok számára is, akik nem ismerik a filmben feltűnő műalkotásokat.

 

Az oldalhoz nyereményjáték is kapcsolódik: aki június 5-éig legalább hat helyes választ ad, értékes ajándékokat nyerhet.

 

Az OkosMozi támogatója az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága. Szakmai támogatói a Szépművészeti Múzeum és a Budapesti Ludwig Múzeum. Az OkosMozi eseménysorozat partnerei az Uránia Nemzeti Filmszínház ? ahol iskolások számára a film ingyenes vetítései zajlanak ?, valamint a film magyarországi forgalmazója, a Mozinet.