A könnyed hangvételű esteken egy műsorvezető és egy meghívott zenész vagy zenei formáció fogadja a nézőket, és kíséri végig a sorozat állandó vendége, Simonovics Ildikó divattörténész és az este sztárvendégeivel folytatott beszélgetéseit.

Első alkalommal vendégként köszönthetjük a számtalan magyar filmklasszikusban közreműködő Szakács Györgyi Kossuth- és Jászai Mari-díjas jelmeztervezőt és lányát, Szlávik Julit, valamint Schell Judit és Szilágyi Tibor színművészeket, akik mindannyian sok izgalmas történetet elevenítenek majd fel a magyar filmtörténet elmúlt évtizedeiből.

Az esemény házigazdája Varga Livius, a Quimby együttes alapító tagja, a kizárólag erre az estére készült, a műsor szerves részeként megjelenő zenei anyagot pedig ezúttal Zságer Balázs (Žagar) szolgáltatja. A választás nem véletlen, hiszen Zságer Balázs nevéhez számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatók szerzeményei, és több szakmai elismerésben részesült. Igazi erénye a zenei sokszínűsége, erről ad tanúbizonyságot a legújabb Žagar Experience szólóprojektje is, ahol inkább az ambient, a techno és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. 

Nyitókép: Žagar zenekar. Fotók forrása: Várkert Bazár