fbpx

Idén is Hét Domb Filmfesztivál!

A versenyprogramba beválogatott 60 alkotást Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, rendező és Halmy György dokumentumfilm-rendező alkotta zsűri bírálja el ? fűzte hozzá Magyar Ferenc a sajtótájékoztatón. Hozzátette: az ingyenes vetítések mellett szakmai beszélgetések is várják a közönséget a versenyfilmek alkotóival szeptember 7-én és 8-án, de jelen lesz a pécsi Total Art műhely is, amely a rajzfilmgyártás alapjaira fogja tanítani a gyerekeket.

szinhaz-mozi2018

 

Dr. Hoppál Péter, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke hangsúlyozta: az elmúlt években új reneszánszába lépett a magyar film, sorozatban jelennek meg a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon szereplő és ott díjakat elnyerő magyar alkotások. A komlói mustra ikerfesztiválja a nemzetközi műveket bemutató Seven Hills International Filmfestival (SHIFF), amelyet Pécsett rendeznek szintén szeptember 3. és 9. között ? tette hozzá. A Hét Domb Filmfesztivál zsűrijének elnöke, Rófusz Ferenc kiemelte, hogy a versenyprogramba beválogatott művek nagyon magas szakmai minőséget képviselnek.

 

A kategóriák ? dokumentumfilm, animáció, kisjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, nagyjátékfilm, egyéb film és diákfilm ? első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja egymillió forint.

 

Polics József, Komló polgármestere úgy fogalmazott: hatalmas lehetőség Komló számára a filmfesztivál, hiszen az észak-baranyai városban, ahol jelenleg nem működik mozi, nagyon nagy igény van a közösségben megélt magas kultúrára. A sajtótájékoztatón Magyar Ferenc kitért arra is: azért, hogy ne kerüljenek a feledés homályába a fesztiválon vetített alkotások, létrehoznak egy internetes felületet, ahonnan a helyi médiumok, televíziók válogathatnak be filmeket a saját adásukba.

 

További részletek ITT találhatók.

Forrás: MTI

Fotó: hetdombfilmfesztival.hu

A rovat további cikkei