large_mas_liga_otvos_a_gombo_v_l_campfilm
Ötvös András és Gombó Viola Lotti
Forrás: magyar.film.hu

A Más liga egy illegális örökbefogadásból induló különleges szerelem felvállalásának küzdelmes és humoros története, amelyhez a hátteret egy ellentmondásos világ, a futballszurkolói szubkultúra adja. Egy közeg, amit egyszerre sző át az erőszak, a drukkerek érzelmektől fűtött rajongása, a gyakran feltűnő rasszizmus és a morális értékekhez rendületlenül ragaszkodó családias szolidaritás.

A komédia ebből a szubkultúrából táplálkozva egyszerre érzékeny és megkapó történet lesz az elfogadásról és a valahová tartozás égető vágyáról. A filmben szerepel többek között Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Piller Ádám, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka és Urbanovits Krisztina.

nagy_viktor_oszkar
A rendező Nagy Viktor Oszkár lesz
Forrás: magyar.film.hu

A film rendezője, Nagy Viktor Oszkár 2008-ban az Apaföld című játékfilmjével debütált, amely sok elismerésben részesült, köztük a Gene Moskowitz-díjban. Az azóta eltelt tíz év során számos díjnyertes dokumentum- és tévéfilmet rendezett, köztük a Magyar Filmkritikusok által 2011 legjobb dokumentumfilmjének választott Két világ köztöt és a 2016-ban a franciaországi FIPA fesztiválon legjobb tévéfilm forgatókönyvdíját elnyerő Hivatalt.

A Más liga Nagy Viktor Oszkár második játékfilmje lesz, a forgatókönyv a rendező és Bárány Márton közös munkája, az operatőr Kürti István, a vágó Sass Péter. A film 2020-ban érkezik a mozikba.