buek
BÚÉK

Az A-kategóriás seregszemlén a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című magyar közönségsikert is műsorra tűzik, valamint Bogdán Árpád két filmje, a Genezis és a Gettó Balboa is meghívást kapott a nagyszabású eseményre.

A Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A film világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra, Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztiválzsűrik. A rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vesz a Genezis sanghaji premierjén.

genezis
Genezis

A Gettó Balboát, Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal ? a legjobb dokumentumfilmnek és a legjobb dokumentumfilmes operatőrnek járó díjjal ? elismert alkotását is meghívták a sanghaji fesztiválra. A fekete-fehér dokumentumfilm fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, és a világbajnoki címre törő, tehetséges, nehéz szociális körülmények között élő fiatal bokszoló élete, kettőjük kapcsolata áll.

getto
Gettó Balboa

A június 15-én kezdődött fesztivál közönsége először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat. Herendi Gábor filmjét a magyar mozikban mintegy négyszázezren nézték meg, míg a Goda Krisztina és Divinyi Réka által jegyzett BÚÉK című vígjátékra mintegy háromszázezren váltottak mozijegyet Magyarországon.