neoton_kut_csepregi-gigor-vegvari_saghy_timea_foto_04
Csepregi Éva, Gigor Attila, Végvári Ádám

Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút szeptember 22-én kerül a magyar mozikba. A film egy benzinkúton játszódó bűntörténet, ahol ott ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután a benzinkúton dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

 

A Kút egyik kulcsjelentében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig csendül majd fel modern feldolgozásban. A zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán és az alkotók olyan zenét kerestek a film egyik legérzelmesebb buli-jelenetéhez, amelyben egy több évtizede ismert örökzöld hangzik el, de a mai fiatalok számára is fogyasztható, modernebb zenei alappal. Ezért az eredeti dal szövegét felhasználva gyorsabb alapra készül el most az új verzió, amelyet a film egyik betétdalaként hallhatnak majd a nézők. A dalt az eredeti slágerhez hasonlóan Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel, és ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója készül el egy Neoton Família-slágernek.

 

neoton_kut_saghy_timea_foto_03

Gigor Attila elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig slágert, mert szerinte ez az a dal, amely minden generációnak jelent valamit, és valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Ezt továbbgondolva a zenei producerrel döntöttek úgy, hogy fiatalosabb, gyorsabb zenei alapra készüljön el az új feldolgozás.

 

A Kút főbb szerepeit mások mellett Jankovics Péter, Tzafetás Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, László Zsolt és Horváth Csaba alakítják, de feltűnik a filmben Udvaros Dorottya és Apáti Bence is. A film szeptember 22-től látható a magyar mozikban.

Fotó: Sághy Tímea