fbpx

Filmzenei workshopot tartanak

A közös előadás és workshop rendezőknek, producereknek és zeneszerzőknek szól. A BUSH a régió legnagyobb zenei showcase fesztiválja, amelyen november 15-étől 17-éig tizennégy ország harminc friss, hazájában már népszerű zenekara mutatkozik be a Balkántól a Baltikumig. Esténként a koncerteké a főszerep, napközben szakmai programok várják a látogatókat. Az előadások témái a koncertszervezéstől a finanszírozási kérdésekig terjednek. A Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward Programjának küldetése, hogy a hazai filmes szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára.

music-1970040_960_720
Fotó: pixabay.com

 

Thomas Golubic Los Angeles-i music supervisor, dj és Grammy-díjra jelölt lemezproducer. Olyan sorozatokban dolgozott, mint a Breaking Bad, a Walking Dead vagy a Sírhant művek. Ő volt az, aki felhasználta Sia Breathe Me című dalát a Sírhant művek zárójelenetében, amelyet az egyik legemlékezetesebb zenei betétnek tartanak, és elindította Sia zenei pályafutását Amerikában. Balázs Ádám Budapesten és Los Angelesben tevékenykedő zeneszerző, olyan filmekben dolgozott, mint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje, Deák Kristóf Oscar-díjjal jutalmazott kisfilmje, a Mindenki vagy Zomborácz Virág első filmje, az Utóélet.

thomas-golubic-music-supervisor-1200-1
Thomas Golubic
Fotó: synchtank.com

 

A kétnapos angol nyelvű program első napján Golubic a workshopra regisztrált rendezőkkel és producerekkel beszélget filmes projektjeikről és az ahhoz készülő zenei válogatásról. A filmkészítőknek lehetőségük lesz előzetes Skype beszélgetésre, hogy a személyes találkozón még hatékonyabb legyen a közös munka és a tanulás. A workshop második napjára zeneszerzőket várnak, itt Balázs Ádámmal együtt azt mutatják be, hogyan hat a zene egy-egy filmjelenet hangulatára, illetve ezen keresztül a nézőre.

 

A részvétel mindkét workshop esetében előzetes jelentkezéshez kötött, részletek ITT.

Jelentkezési határidő: október 18.

 

Forrás: MTI

A rovat további cikkei