A fináléra pedig a Müpában kerül sor február végén, ahol két nap alatt három koncerten fejti ki Félix azokat a zenei gondolatokat, amik most éltetik.

 

Palya Bea, Balázs János zongoraművész, Mohammad Reza Mortazavi iráni ütővirtuóz, Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar, Porteleki László, a Muzsikás prímása, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna, Benke Félix, Brasnyó Antal és a szabadkai zenekar lépnek fel együtt Lajkó Félix vendégeként a maraton zárókoncertjein; vagyis mindazon művész-barátok, akik meghatározóak számára és valódi társai a színpadon.

?Ő soha nem játszik semmit kétszer egyformán el? (?) ?Egy elementális hegedűvirtuóz, de a zenéjében ott van a népzene a populáris zene, világzene és mindig is ott volt a zenéjében egy szimfonikus igény.?

(Hollerung Gábor karmester)

 

?Folyamatosan improvizálunk, ez egy nagyon különleges dolog, semmit nem beszélünk meg előre? ?Nagyon impulzív, nagyon különleges zenét játszunk, meg sem lehetne határozni a stílusát, ez a mi stílusunk, és nagyon élvezzük” (Balázs János zongoraművész).

Lajko_Felix_official

Lajkó Félix stílusa egyszerűen besorolhatatlan, mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, hogy mihez nyúl, a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen ismeretlenül mély és érett forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene egyveleg.

A művésznek két új lemeze jelent meg december elején a 40. születésnap alkalmából. A Budafoki Dohnányi Zenekarral felvett VÉGTELEN (Infinity) és a Balázs Jánossal közösen jegyzett JELSZÓ (Password) egyaránt az ITunes toplistájának dobogós helyein szerepelnek megjelenésük óta.

A december 19-én indult Lajkó Félix-maraton koncertsorozat fináléja február 27-én és 28-án lesz a Müpában, amikor két nap alatt három koncerten bontja ki a művész mindazon zenei gondolatokat, amelyek az eddigiek során éltették.

Febr. 27 ? 19.30 ? ?Az improvizáció nagymesterei? ? Balázs János – zongora, Mohammad Reza Mortazavi ? ütőhangszerek

Febr. 28 ? 15.00 ? ?Folk? ? vendégek: Palya Bea, Tintér Gabriella, Csizmadia Anna és sokan mások

Febr. 28 ? 19.30 ? ?Végtelen Szimfonik? ? a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, vezényel Hollerung Gábor – Lemezbemutató