A nyitónapon Jukka Vidgren és Juuso Laatio Heavy Túra című vígjátékát mutatják be, amely a tavalyi Cinesfesten kiérdemelte a közönségdíjat. Az előadás után beszélgethetünk a rendezőkkel és a zenekar énekesével, majd a Toldi Klubban igazi finn buliban is részt vehetünk, sőt, a mozgó szaunát is kipróbálhatjuk.

Második nap az Antti-Heikki Pesonen rendezte Fejjel előre című fekete komédiát vetítik, majd a film főszereplőjével és Finnország egyik legnépszerűbb színésznőjével, Armi Toivanennel beszélgethetünk.

A fesztivál következő napján A házsártos című 2014-es film folytatása A házsártos 2. ? A jobb napok látható Tiina Lymi rendezésében. Főhőse, a házsártos öreg úgy érzi, már minden feladatát elvégezte, feleségét is eltemette, ezért a halálra készül. Éppen koporsója készítésébe fog, amikor betoppan az unokája. A lány beköltözik a házába, ami új kihívásokat jelent neki…

A nemzetközileg legelismertebb finn rendező, Klaus Härö Egy utolsó jófogás című alkotása, melyet ugyanaznap játszana, a műkincsvásárlás különös világába vezet. 9-én Virpi Suutari A vállalkozásban című dokumentumfilmjében két, merőben ellentétes finn céget mutat be, amely akár inspiráló példa is lehet a hazai nézőknek. Később A hegedűs című dráma látható Paavo Westerberg rendezésében. Az előadás után lehetőség nyílik beszélgetésre a rendezővel. Az esti film A fordulópont, melyet Simo Halinen rendezett.

Az utolsó nap délután rövidfilmválogatást mutatnak be, majd az első finn burleszk sztárról készült dokumentumfilmet, a Full of Love Jégről pattant című alkotást Iina Terho rendezésében. A zárófilm Inari Niemi rendező alkotása, a Csodaország.

További információ: http://finnagora.hu/hu