Az alkotó és a befogadó közötti szorosabb kapcsolat kialakításában nyit új fejezetet a Godot Kortárs Művészeti Intézet úttörő kezdeményezése. Az október 18–29. közötti Godot Art Expón a látogatók nemcsak a műalkotásokat fedezhetik fel, hanem közvetlen kapcsolatba léphetnek az alkotókkal is.

A Godot Art Expo egy egyedülálló kezdeményezéssel igyekszik az alkotó és a befogadó, a művész és a művészetre nyitott közönség közötti kapcsolatot elmélyíteni. A Fogadj örökbe egy képzőművészt! koncepciója új lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerhesse a közönség a kortárs tehetségeket, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez. A látogatók azzal, hogy megvásárolnak egy műtárgyat, örökbe fogadják a művészt, ezzel személyes kapcsolatot teremtve az alkotó művészi világával – mondta Laczkovich Borbála, az Intézet művészeti vezetője. Az örökbefogadás nemcsak a művészeknek, hanem a vásárlóknak is előnyöket kínál, hiszen bepillantást nyerhetnek az alkotók életébe, követhetik a művész alkotói folyamatainak változását és pályafutásának mérföldköveit.

A Godot Art Expo mindehhez egyedülálló választékot kínál, hiszen az októberi rendezvényen 200 tehetséges fiatal képzőművész több mint 2000 alkotását válogatták be a Godot Intézet nyilvános pályázatára jelentkezők közül. A művek „gerillaáron kaphatók, így az érdeklődők kivételes alkotásokat szerezhetnek be kedvező áron, a vásárlással pedig közvetlenül támogathatják a fiatal művészek karrierjét, elősegítve az alkotói közösség fejlődését.

A Godot Kortárs Művészeti Intézet jóval több, mint csupán egy kiállítótér. Legújabb kezdeményezésével is azt a komplex művészettámogató ökoszisztémát kívánja erősíteni, amely a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva nyújt megoldást arra, hogy az alkotók a művészetükből éljenek, és ennek révén legyenek ismertek, elismertek.

A Godot Art Expo október 17-én már egy különleges 0. napi programmal várja az érdeklődőket, ahol a fogyasztható művészet is valósággá válik, és október 18. és 29. között tart nyitva a Godot Kortárs Művészeti Intézet óbudai (Fényes Adolf utca 21.) magánmúzeumában.

Nyitókép forrása: Godot Art Expo