A kampánnyal színművészeit és premierjeit egyszerre népszerűsíti a teátrum: októberben Ács Eszter, Csurka László, Berettyán Sándor és Fehér Tibor ? mindannyian Az ember tragédiájának szereplői ?, valamint Szűcs Nelli, Katona Kinga, Rácz József és Tóth László ? mindannyian az Álomgyár (Dreamworks) című produkcióban játszanak ? portréfotóival találkozhatunk az utcán, a villamosmegállókban, az újságokban és az interneten. Az Álomgyár (Dreamworks) című előadás ? Ivan Viripajev darabját az orosz sztárrendező Viktor Rizsakov viszi színpadra ? bemutatója október 3-án lesz. Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezése pedig október 19-én debütál. Ezekre az előadásokra természetesen már kaphatók jegyek, bár nagyon szűkös a választék.

 

A színház terve az volt, hogy a friss, izgalmas stílusban készült plakátok, melyekhez a fotókat Rózsa Erika fotóművész készítette, látványukkal vonzóvá tegyék előadásaikat. A színészek ruhája, kellékeik, a fotók hangulata természetesen pontosan illeszkedik az előadásokhoz. Egy-egy fotó elkészítéséhez ? a sminkeléssel, fodrászattal, öltöztetéssel, világítással együtt ? átlagosan három órára volt szükség, az utómunkálatok pedig újabb órákat vettek igénybe: az igazán igényes plakátkészítés ma már legalább ennyi időt igényel.

 

A plakátfotózáshoz a Nemzeti Színház társulatának mind a 35 színésze modellt állt, és a következő hónapokban mindannyiuk arcával és rajtuk keresztül az új bemutatók címeivel is találkozhatnak majd a közterületen és egyéb felületeken. Az elkészült plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról tölthetik le a nézők, és háttérképként is használhatják azokat, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják őket művészeink.

 

A fotózás műhelytitkairól videóklip készült, melyet itt tekinthettek meg: