(MTI) – Varga Nóra, a program szervezője elmondta: a kisült lepényeket a színpadi műsorok idején folyamatosan kóstolja a zsűri, a versenyen nyolc varsányi csoport vesz részt. A “leg”-ek versenyét most vezetik be, korábban csak a legfinomabb lepény nyert elismerést, a díj pedig – a vándor sodrófa – idén egy vándor tepsivel egészül ki – tette hozzá.

Varsányban a mindennapokon túrós lepényt sütnek, a fesztiválon viszont erdei gyümölcsös, meggyes, szilvás, körtés, káposztás, sonkás és hagymás lepények is készülnek.
 
A Lepényfesztivál résztvevői a helyszínen kemencékben sült palóc ételeket is kóstolhatnak. A Parasztdekameron című előadással lép fel Varsányban a losonci Kármán József Színház, az Osztályfőnöki óra című műsorral mutatkozik be az idén megalakult Varsányi Ifjúsági Együttes, fellép a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a salgótarjáni KiViszi Színházi Műhely is. Az egyéb szórakoztató programok sorában lesz mazsorett, zumba, hastánc- és monociklis bemutató, emellett íjászat, kézműves vásár, lovaglás és hintózás is várja a vendégeket.