A Cziffra György nevét viselő roma oktatási és kulturális központ három éve jött létre, egyik céljuk az iskolai szemléletformálás. ennek jegyében rendeztek például Biatorbágyon egy gyerekszínházi előadást, a Romani Design által tartott kézműves foglalkozásokon pedig többek között a roma motívumokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A nyári fesztiválszezon után a programsorozat ősszel folytatódik, négy vidéki helyszínre és Budapestre látogatnak el. A programok gerincét egy kortárs roma alkotók műveiből válogatott vándorkiállítás adja, amely a hétvégén nyílt meg Biatorbágyon. A szervezők a programsorozattal a helyi közönséget szólítják majd meg korosztályok szerint. A rendezvénysorozat célja, hogy elvigye a roma kultúrát, képzőművészetet, zenét, színházi produkciókat a különböző településekre.

A Budapesten épülő Cziffra Művészeti Központ küldetése, hogy a fiataloknak lehetőséget nyújtson, távlati céljuk, hogy egy olyan közösségi teret teremtsenek, amely bemutatja a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét a cigány kultúra nemzetiségi hagyományaival, művészeti örökségével és kortárs jelenével a képzőművészettől a könnyűzenén át a színpadi produkciókig.