Pénteken Csákányi-Trill-Vecsei és Járai négyese, vasárnap Kollár-Klemencz László és zenekara ad koncertet a Zsámbéki Nyári Színházban.

Augusztus 14-én este a Zichy-kastély udvarának szabadtéri színpadán ismét jelentős színészek gyűlnek össze egy „szeánszra”. A #Kedves Zsámbék című esten három színész, egy zenész köt össze nagy alkotókat, legendás személyiségeket és évszázadokat. Seres Tamás rendező a felolvasó-színházi Kedves Zsámbék-estjére nem kell szöveget tanulni, szerepet játszani, csak olvasni, szívvel, színészként. Szabad kiszólni, összemosolyogni, beszélgetni.

Ezen az estén Csákányi Eszter, Trill Zsolt és Vecsei H. Miklós lesz a vendég, Járai Márk muzsikájával. A téma pedig most könnyed, amiről azonban nagyon komolyan (is) lehet beszélni és írni: az ételekről, a borokról, a gasztronómiáról. Szerzők többek között Cserna Szabó András, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Kiss Ottó.

Augusztus 16-án Ég az erdő – Kollár-Klemencz László és zenekara új, decemberben megjelent lemezének dalait adja elő a Zsámbéki Nyári Színházban.

 „A természet válságánál, a klímahelyzetnél nagyobb baj, hogy maga az ember van válságban”

– mondja Kollár-Klemencz László, akinek a kamarazenekarával készített új albuma az egyéni és társadalmi válsággal, az elidegenedéssel és következményeivel foglalkozik.

Az Ég az erdő a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának, a Rengetegnek a folytatása. Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonószenekarától.

Nyitókép: Kollár-Klemencz László és zenekara