2022-ben is tovább folytatódik az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozata. Az intézet az idei évben is izgalmas témákkal és neves előadókkal készül az érdeklődőknek. Az Örökség Műhely programsorozat idei első rendezvényét az 50. Tokaji Írótáborban tartják.

Az Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz a József Attila-díjas magyar író, Babérkoszorú-díjas költő, újságíró, kritikus, Kukorelly Endre, aki irodalmi munkássága mellett a Kalligram című folyóirat rovatvezetője és a kreatív írás tanára; Petőcz András József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas és Babérkoszorú-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett magyar író, költő, szerkesztő, valamint Zalán Tibor Babérkoszorú-díjas magyar költő, író, drámaíró és dramaturg.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a József Attila-díjas, Babérkoszorú-díjas és Prima Primissima díjas magyar költő, író, műfordító, szerkesztő, egyetemi doktor, irodalomszervező, a Parnasszus költészeti folyóirat és kiadó alapító főszerkesztőjének, Turczi Istvánnak nézeteivel is.

A kerekasztal-beszélgetést a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a József Attila-díjas író, a Tokaji Írótábor elnöke, L. Simon László vezeti, moderálja.

A rendezvény nyilvános, de a helyszín (Rákóczi Pince terasza: Tokaj, Kossuth tér 15.) korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: 2022. augusztus 20-án 12 óráig az info@oroksegintezet.hu e-mail-címen.

Nyitókép: a Tokaji Írótábor résztvevői fényképezkednek a megnyitó előtt a tokaji Rákóczi Pincénél 2018-ban. Fotó: MTI/Vajda János