fbpx

Fonó Selection koncertekkel és szakmai programokkal

Kétnapos szakmai programmal, beszélgetésekkel, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket a Fonó Selection csütörtöktől szombatig.

A Fonó Budai Zeneház vállaltan szubjektív válogatásán az idei év kiemelkedő alkotóival lehet találkozni, szakmai eszmecseréken beszélgetni, esténként pedig élvezni a koncerteket.

Csütörtökön és pénteken délelőtt a szakmai beszélgetéseken vendég lesz több kiváló énekes, így Lakatos Mónika, Herczku Ágnes, Básits Branka és Korzenszky Klára; Kocsis Enikő táncművész, koreográfus; Kuczera Barbara hegedűs, valamint az Igéző tervezőcég alkotói. Pénteken a zenét támogató vizuális tartalmakról és a szabad zenéről lesz szó, emellett megrendezik a menedzserek kerekasztalát. Vendég lesz Novai Gábor zenész, Szirtes Edina Mókus hegedűs, énekes, zeneszerző, Tóth Viktor jazzszaxofonos, zeneszerző és Geröly Tamás jazzdobos, ütőhangszeres. A részvétel a beszélgetéseken ingyenes, de online vagy helyszíni regisztrációhoz kötött.

Branka. Fotó: Heim Alexandra

Az Öröm a zene koncertet csütörtökön este a Határtalan világzene sorozat részeként rendezik meg. Fellép az Esszencia, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia és Paár Julianna, Zimber Ferenc és Szabó Dániel cimbalmos. Szombaton este Branka mutatja be Én Csépem című első szólólemezét, amely szerb népzenei gyűjtésein alapul. Ugyancsak szombaton lép színpadra a nemzetközi világzenei toplisták állandó szereplője, az Ötödik évszak, amely a Loire és a Duna parti esti séták hangulatát és a soknemzetiségű Kelet-Európa népzenéjének erejét idézi meg.

Nyitókép: Esszencia Produkció

A rovat további cikkei