fbpx

Forgatni kezdték Tiszeker Dániel romantikus vígjátékát

Megkezdődött Tiszeker Dániel új romantikus vígjátékának forgatása. A Nagykarácsony című film főbb szereplői Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla.

A film főhőse Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel egy karácsonyi vásár ügyeletes tűzoltója lesz, ahol iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés rádöbbenti, hogy nem csupán a tériszonyát kell legyőznie ahhoz, hogy új életet kezdhessen. Arnoldot Ötvös András alakítja, partnernője az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke lesz. A további szerepekben Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre, Mészáros Máté és Szerednyey Béla működik közre. Arnold kollégáit Orosz Ákos, Egger Géza és Dékány Barnabás kelti életre.

Ötvös András

Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) állandó munkatársaival: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel dolgozik a filmen. A forgatókönyvet Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám lesz. A film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

A Nagykarácsony 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart. A film a tervek szerint a 2021-es karácsonyi szezonban, az InterCom forgalmazásában kerül a mozikba.

A nyitóképen Tiszeker Dániel. Fotó: Takács Attila

A rovat további cikkei