Birkás Máté és Salgó Viktória elhozzák Párkányba kísérletező, őszinte kanapédalaikat, melyeket először mutatnak be Felvidéken. Őket Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontemberének egy szál gitáros koncertje követi este 10 órától, majd Szabó Máté és Csillag Lajos Csillagdoboz névre keresztelt moduláris varázslata következik. A csütörtöki programok ingyenesek, céljuk a közösségépítés, az ismerkedés.

A pénteki nyitó program Pásztor Ádám komolyzenei koncertje a Szent Imre-templomban. Ezt követően a volt kompkikötőnél irodalmi kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket. Guzsák Klaudia, Gyurász Marianna, Mellár Dávid és Csillag Lajos fiatal költőkkel Bilás Zsuzsa beszélget. Ezután a zenéé a főszerep: bemutatkozik a progresszív rockzene új üdvöskéje, a Tulpa, őket a helyi TooFar követi, akik már visszatérő fellépői a fORMA fESTnek. Az esti koncerten a Bohemian Betyars lép fel.

Szombaton gyermekprogramok, kézműves-foglalkozások, a párkányi születésű Kadarkai Endre riporter Világtalálkozó című könyvének bemutatója, The Butchers blues-rock koncert lesz, de fellép a fesztivált szervező jóvilágvan is, amely júliusban megjelent új lemezét, A folyó balladáit játssza. Az est desszertje Tokár Gábor ’Ficture’ moduláris-dobos performansza.

További részletek itt.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.