fbpx

Formabontó stúdióelőadásoknak és önálló esteknek nyitott termet a Karinthy Színház

A Karinthy Színház új színháztermet nyitott Karinthy Stúdió néven, amely az idei évadtól több előadásnak is otthont ad. Az új színpadon először a Margarída asszony című monodrámát láthatták a nézők csütörtökön.

Olt Tamás igazgató elmondta: a Karinthy Színház célja, hogy az újragondolt stúdióelőadások mellett a társulati tagoknak és a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra egy-egy önálló est vagy előadássorozat keretében.

Az új színpadon először a Margarída asszony című monodrámát láthatták a nézők csütörtökön. Balázs Andrea, az előadás főszereplője elmondta, hogy a stúdiószínpad rengeteg potenciált rejt magában. „Például besétálhatok a nézők közé, amire a nagyszínpadon nem lenne lehetőség. Emiatt a kapcsolat még személyesebb a közönséggel”.

Roberto Athayde Margarída asszony című darabját Böhm György rendezésében láthatja a közönség. A humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban. A Karinthy Színház előadásának fő meghatározója a színésznő, Balázs Andrea. A darab  legközelebb szombaton lesz látható a stúdiószínpadon.

A színház továbbra is támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek programokhoz juttatják az olyan gyermekeket, családokat és fiatal felnőtteket, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem részesülhetnek kulturális élményekben.

A képen Balázs Andrea a Margarída asszony szerepében. Forrás: Karinthy Színház

A rovat további cikkei