Cseh–magyar–olasz–szlovák koprodukcióban Kerekes Vicával az egyik főszerepben készül Grosan Cristina második mozifilmje. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő pszichodráma forgatása múlt héten kezdődött el Prágában.

A Hétköznapi kudarcok egy nagyvárosban játszódik, ahol furcsa robbanások sorozata szakítja meg három nő egy átlagos napját. A robbanások holmi apróságként indulnak, amikre senki sem figyel igazán, azonban az azonosítatlan jelenség teljesen átveszi az irányítást a város fölött.

A nagyrészt cseh színészekkel, köztük Dana Sladká, Beáta Kanoková, Tatjana Medvecká, valamint Kerekes Vica főszereplésével készülő Hétköznapi kudarcok operatőre Győri Márk, vágója Meller Anna.

A
Hétköznapi kudarcok a Nemzeti Filmintézet, a Cseh Filmalap, a Szlovák Filmintézet,
az ARTE G.E.I.E. olasz regionális filmalap, valamint az Európa Tanács
filmalapja, az Eurimages támogatásával készül.

Grosan Cristina rendező a Nemzeti Filmintézet Inkubátor-programjának támogatásával készítette A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét, melyet szeptemberben láthat a hazai közönség.

Hétköznapi kudarcok magyar producere Stalter Judit, aki Laokoon Filmgroup nevű gyártócégével számos sikeres filmet jegyez, köztük a Tiszta szívvelt és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát.

Stalter Judit már több sikeres európai koprodukción dolgozott, legutóbb a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült a Fekete pók című svájci–magyar középkori misztikus thrilleren, melyben a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina is szerepel.

Fotók: Laokoon Filmgroup