Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, előadásokkal, kézműves-foglalkozásokkal és vásárral várja a látogatókat a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden, a március 15-i nemzeti ünnepen.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum Forradalmi forgatag című rendezvénye tizedik alkalommal kínál egész napos programokat március 15-én a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók előadást hallhatnak Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc fegyverei címmel 11, 13 és 15 órakor. Emellett – a szokásoknak megfelelően – idén is kézműves-foglalkozásokkal várják a kisebbeket. A gyerekek huszárcsákót, zászlót, huszárfigurát készíthetnek, valamint játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség.

A kiállítások 9 és 17 óra között ingyenesen látogathatók a múzeumban, a díszudvaron pedig egy honvéd- és sorgyalogtábor életébe nyerhetnek bepillantást. A huszárbemutatókon kívül alaki és harcászati bemutatókat, valamint óránként kardos toborzótáncot tartanak.

Nyitókép: Forradalmi forgatag 2016. Forrás: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Facebook-oldala