fbpx

Fotós maraton a Medves-hegységben

Ötödik alkalommal rendezik meg az Olympus Medvesi Fotós Maratont Salgótarján környékén a Medves-hegységben, október 9-11. között. Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvényén idén is több tízezer fotó készül el a három nap alatt.

A résztvevőket, akik madárlesekből, emelőkosárból, várakból is fotózhatnak, túravezetői kísérik. Az amatőr és profi fotósok a legkülönbözőbb típusú programokon hódolhatnak szenvedélyüknek, egyben a fotók segítségével megmutatják, hogy az emlékekben ipari térségként élő terület valójában egyedi, karakteres és értékekkel teli táj.

A program három napja során, több helyszínen, különleges, sok esetben kizárólag az esemény alkalmából szervezett program várja majd a részvevőket hajnaltól kezdve éjszakába nyúlóan. Bejárhatók Salgó és Somoskő várai, a Medves-fennsík legszebb helyei, megörökíthetik a napfelkeltét Szilvás-kőn. Páncélos lovagok „védik” majd Salgó várát, amely modellfotózás helyszíne is lesz. Lehetőség lesz fotózni madárlesekből, de programot szerveznek a turistautaktól távoli, felfedezetlen, izgalmas fotótémákat rejtő helyekre is.

A rovat további cikkei