Frenák Pál Társulat:
FIÚK - felújított verzió / tánc
2010. január 7-9. 20 óra
 
Jegyár: 2200 Ft, diák: 1700 Ft, a Trafó-bérlet és a Kortárs Táncpremierek bérlet érvényes!
 
A FIÚK Frenák Pál a nemek szerepét és azok viszonyrendszerét vizsgáló trilógiájának első és legnépszerűbb darabja. 2006-ban elnyerte a Lábán Rudolf-díjat, 2008-ban a Duna Televízió filmet készített belőle. 2010-ben pedig kicsit másképp, másokkal születik újjá a Trafóban.
 
A FIÚK különös tükröt tart elénk. Túl azon, hogy megmutatja a férfi test szépségét, közelről tanulmányozhatjuk a férfiúi természet alaptípusait: így látjuk például a Macsót, a Nárciszt és a Herkulest. Frenák váltakozva jeleníti meg a gyűlöletet, az ostoba követelőzést és a figurák közt fennálló, törékeny erőegyensúlyt. Radikális vízióját átitatja az emberi kapcsolatok reménytelensége. A férfi szexualitását különböző nézőpontokból vizsgálja, eredetét, a tudattalanban rejlő forrásait kutatja. A FIÚK térben is érzékelhető alászállás a személyiség gyökereihez, az ösztönök világába. Kegyetlenül érzéki, költőien könyörtelen.
 
A 2004-es koreográfia felújításához az idén tízéves Frenák Pál Társulat - Holoda Péter és Major László személyében - két fiatal tehetséggel bővült, akik számára óriási kihívást jelent a részvétel ebben a nagysikerű darabban. Mellettük további három már jól ismert, kiváló táncost láthatunk a színpadon.