Frenk szólókoncertet ad pénteken este a Várkert Akusztik sorozat következő eseményén a Várkert Bazár rendezvénytermének aulájában.

A népszerű multiinstrumentalista zenész ezúttal egy szál gitárral lép színpadra. Műsorában régi és új dalok, feldolgozások egyaránt szerepelnek.

Frenk (Torma Gábor) zenéjében ötvöződik a pop, a funk, a rock 'n' roll, a klasszikus zene, a sanzon és a jazz. Dalai egyszerre nőiesek és férfiasak, melankolikusak és vadak, sanzonosak és populárisak. A mostani koncerten saját szerzeményei mellett hallhatóak lesznek David Bowie, Frank Zappa és Elvis Presley dalai is.

Az előadó, dalszerző legutóbbi, Abszolút szabadon című anyaga, Frenk hetedik stúdiólemeze 2022-ben jelent meg. A több mint két évtizede rockdobosként feltűnt, de jó ideje szólóban dolgozó multiinstrumentális zenész számai elsősorban az elfojtottságot, az éjszakák világát mutatják be.

A 46 éves, Dunaújvárosból indult Frenk a hiperkarma dobosaként lett ismert a 2000-es évek első felében (az alternatív csapatból 2016-ban szállt ki végleg). Játszik a bluesos Braindogsban, 17 éve a Budapest Bár állandó énekeseinek egyike, emellett a punkrockos supergroupban, a Wake Up 1230-ban is szerepel. Első saját anyagát 2006-ban jelentette meg Szívzörejek címmel, ezt követte a Nagyvárosi éjszakák (2010), a Minden ellen (2012), a feldolgozásokat tartalmazó Songs for Jelena (2015), a Magyar pszicho (2018), a Tudom kivagyok (2020) és az Abszolút szabadon (2022).

A zenésszel készült interjúnk itt olvasható.