A filmhét Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjével indul. Levetítik Herendi Gábor Toxikoma című alkotását, akárcsak az évek óta Magyarországon alkotó Grosan Cristina új munkáját, A legjobb dolgokon bőgni kell című filmet. Szerepel még a programban Szabó István Zárójelentés, Krasznahorkai Balázs Hasadék, Nagy Zoltán Szép csendben és Lakos Nóra Hab című alkotása.

A szervezők fontosnak tartják, hogy teret biztosítsanak a magyar–román filmes koprodukcióknak, így az idén Felméri Cecilia Spirál című filmje is szerepel a Bukaresti Magyar Filmhét programjában. A seregszemlén rendszeresen helyet kapnak a Magyar Filmarchívum digitalizációs programjában felújított alkotások, ezek közül ezúttal Makk Károly Egymásra nézve című filmjét láthatja a közönség.

Lesz kísérleti film is, a bukaresti közönség Lichter Péter Üres lovak című alkotását láthatja. A dokumentumfilmes szekcióban vetítik Maksay Ágnes A Sefket-rejtély, valamint Muhi András Pires Egy mindenkiért című alkotását. Az animációs filmek közül Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotását mutatják be, amelyhez kapcsolódva kiállítás is nyílik a román fővárosban. A gyerekeknek szól majd Klingl Béla Boxi és Kartomi kalandjai, valamint Szeiler Péter Hajótöröttek című animációs filmje.

A seregszemlén először mutatkozik be a Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A kísérőprogramok között a nyitókoncertet a Gyárfás István Trió adja, a zárókoncerten pedig a Barabás Lőrinc Quartet lép fel. Bemutatják A mozizástól a tévétoronyig – Fejezetek a romániai magyar filmezés, televíziózás és mozizás történetéből című könyvet, a vetítések után pedig beszélgetéseket is rendeznek, ugyanis több film alkotói is részt vesznek a filmhéten.

Nyitókép: jelenet A legjobb dolgokon bőgni kell című filmből. Forrás: Laokoon Cinema Kft.