A június 27-i városi közgyűlésen a győri testület újabb öt évre, 2028. december 31-ig megerősítette pozíciójában Fűke Gézát, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóját.

Fűke Géza 2008 óta a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója. 2013-ban Győr város kulturális életében végzett magas szintű művészeti tevékenysége elismeréseként Győr Művészetéért Díjjal tüntették ki. 2017-ben Pro Universitate Díjban részesült, 2021-ben pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetését vehette át.

Irányítása alatt a Győri Filharmonikus Zenekar Magyarország legjobb szimfonikus zenekarai közé került, három földrészen koncertezett, Európa és Ázsia legfontosabb hangversenytermeiben lépett fel. A térség meghatározó kulturális együtteseként Győrön kívül a régió öt városában indít hangversenybérletet.

Az igazgató elmondta, hogy fő célkitűzései az elkövetkezendő évekre vonatkozóan változatlanok maradtak: a legmagasabb zenei minőség elérése, a műfaji határok szélesítése, valamint a nézőszám maximalizálása, amihez, mint fogalmazott, „nélkülözhetetlen a zenekar erkölcsi és anyagi támogatásának biztosítása”.

Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar