A Junior Prima-díjas zongoraművész január 23-án és 24-én Bartók Béla rendkívüli virtuozitást követelő II. zongoraversenyét is játssza az MR Szimfonikusok koncertjén. Január 28-án pedig a zene és a tánc összefonódását érzékelteti a szólóestjén, a Zeneakadémia Nagytermében.

Fülei Balázs szólóestjén barokk stilizált táncok, különböző nemzetiségek táncszvitté szublimált népzenéje, norvég paraszttáncok és XX. századi köntösbe bújtatott argentin táncok szerepelnek.

A Zeneakadémia kamarazene-tanárának hangversenye a ?népek táncai? címet is viselhetné, de éppígy illene hozzá a ?lélek táncai? címke is, hiszen az elhangzó zenék nem talp alá, hanem elmélyült hallgatásra valók.

Bach d-moll angol szvitje monumentális összefoglalása mindannak, ami a barokk stilizált táncok univerzumában lehetséges. Bartók Táncszvitje ? melynek zenekari eredetijét Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 50. évfordulójára írta ? a különféle nemzetiségek parasztzenéjének egymás mellé helyezésével a népek testvérré válásának ideáját fogalmazza meg a zene nyelvén.

Grieg saját nemzetének népi örökségét emeli be a művészi koncertzene világába, a 20. század legjelentősebb argentin zeneszerzője, Alberto Ginastera pedig két etűdnek is beillő gyors táncot és egy elégikus lassút helyez egymás mellé, hogy a három táncból egy vérbeli 20. századi szonáta ciklusa kerekedjen ki.