fbpx

Gálával ünnepli a Csokonai Színház a debreceni operajátszás 70. születésnapját

Az operatagozat megalakulásának 70. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünneplik 2022. november 17-én a Csokonai Fórum Latinovits Zoltán termében.

Hetven évvel ezelőtt, éppen Csokonai Vitéz Mihály születésnapján, november 17-én alakult meg a Csokonai Színház operatársulata. Olyan nagy sikerű vállalkozás jött létre ezzel, mely a mai napig kiemelt szerepet játszik nemcsak Debrecen városa, de az ország operatörténelmében is: a debreceni színház operatársulata az ország egyik inkubátor alappillére, különösen mióta a Csokonai Opera – Az új generáció elnevezésű programot életre hívta Ács János zenei vezető 2021-ben – mondta el Gemza Péter, a színház igazgatója.

Az operatagozat megalakulásának 70. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünneplik 2022. november 17-én 19 órai kezdettel a Csokonai Fórum Latinovits Zoltán-termében. Az esten megidézik a debreceni operajátszás elmúlt hetven évének nagyjait: Tréfás Györgyöt, Varga Magdát, a nemrég elhunyt Hegyes Gabriellát és Albert Miklóst olyan szakmai nagyságok részvételével, mint Bátori Éva, Gál Erika, Kriszta Kinga, Kolonits Klára, Balczó Péter, Haja Zsolt és Kéringer László.

A műsorban felcsendülnek részletek többek között A sevillai borbély című operából, mely az operatársulat megalakulásának első, ünnepi műsora volt, a Figaro házasságából, A varázsfuvolából, a Hunyadi Lászlóból, a Bánk bánból és az Acis és Galateából. Az estet Gemza Péter rendezi, vezényel Ács János és Somogyi-Tóth Dániel.

Nyitókép forrása: Csokonai Színház, Debrecen

A rovat további cikkei