A gyermekfesztivál interaktív és izgalmas színpadi produkciókat, bűvész show-t és koncerteket, társasjátékokat, videójátékokat és kézműves-foglalkozásokat, sportbemutatókat tartogat, melyek programjai bemutatják a különböző szakmák és mesterségek világát is.

Mi leszel, ha nagy leszel?

Állatgondozó, növényorvos, bűvész, fizikus, kémikus, katona, kertész, légiutas-kísérő, rendőr, sofőr, színész, társasjáték-tesztelő, e-sportoló, tűzoltó, mentős, rendőr, vasutas, zenész, táncos, énekes, modell, levéltáros, pap, gyógyszerész, fodrász, környezetvédő, vívó, légtornász, tornász, sportlövő, kung-fu mester, aerobik oktató, edző, gólyalábas, focista, kézilabdázó, tolmács, tudós, mérnök, marketinges, programozó, tervező vagy tévés. A Galiba Gyermekfesztivál közelebb hozza a modern és a hagyományos szakmákat a kicsikhez. Sőt a nagyobbaknak is segít abban, hogy megismerjék azt, miről szólnak napjaink új munkakörei.

A vidámparkban ezen öt nap alatt bárhol és bármikor feltűnhetnek a vásári komédiások: az Agyagbanda zenekar csodálatos csörömpölése felel a vurslizenéért; a Vojtina Bábszínház, az Ort-Iki társulat és a Duó Trió gólyalábasai pedig a fiatalokat kápráztatják el.

A zenei nevelés nem csupán a műveltség része, de az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszik. A Lituus Rézfúvós Zenekar, a Varázserdő, a Helyőrségi Zenekar és a Rocksuli interaktív hangszersimogató programjain keresztül a kicsik közelebb kerülhetnek a hangszerekhez, a zenéhez és a különböző zenei műfajokhoz.

A gyermekkor meghatározó eleme a meseolvasás: a Galiba Gyermekfesztivál népmeséit ezeken a napokon szépen szóló muzsika és népzene, továbbá néptáncbemutató és táncház egészíti ki Bíró Imre és zenekara jóvoltából.

Reneszánszát éli a társasjátékozás a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. A Mit játszunk? csapata és a Debreceni Pagony könyvesbolt több száz társasjátéka közül választhatnak a látogatók.

A látogatók belépőjegy ellenében állatkerti sétákon vehetnek részt, ahol találkozhatnak Lúdas Matyi lúdjával, továbbá 5 földrész 200 fajának további 900 egyedével. A növénykertben pozsgások és kaktuszok kiállítása várja a leendő botanikusokat és növényorvosokat, míg az ifjú geológusok a Föld méhének kincseivel ismerkedhetnek az Az ásványok világa, a Föld költészete című kiállításon.

A fesztiválon lesznek kézműves-foglalkozások, ki lehet próbálni számos izgalmas VR-játékot, megnézhetik, hogyan zajlik a 3D-nyomtatás vagy mire képes a robotika tudománya.

A Galiba Gyermekfesztivál öt napján a vidámparkba történő belépés díjmentes.

További részletek a rendezvény Facebook-eseményén.

Nyitókép forrása: debreceniviragkarneval.hu